Снимка Изправи се.БГМанолова попита дали става дума за обичайната некомпетентност на

...
Снимка Изправи се.БГМанолова попита дали става дума за обичайната некомпетентност на
Коментари Харесай

Манолова пред склада с машините за гласуване: Има ли бойкот от Бойко?

Снимка Изправи се.БГ

Манолова попита дали става дума за нормалната непросветеност на държавното управление на Бойко Борисов или съхраняването на машините в частен склад от частна защита е специфичен проект, който да трансферира отговорността за машините на някой различен.

 
Има ли протест от Бойко с неналичието на държавен склад и защита от Министерство на вътрешните работи за машините за изборите? В частен склад, на частна компания, се съхраняват 5000 машини за гласоподаване. Които щели да станат държавна благосъстоятелност след изборите. Пълен парадокс! Къде е страната? Къде е Министерство на вътрешните работи? Къде е държавното управление? Къде е ЦИК? Настояваме машините да се реалокират в склад, за който страната да носи отговорност.

Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова във видео онлайн от частен склад в София, където се съхраняват първите пристигнали 5000 машини за идните парламентарни избори.

Това е скандал, провокиран от опита да бъдат похитени следващите избори в България. Министерство на вътрешните работи ще получи 8 млн. лева да охранява машините, а за логистика на изборите са планувани 15 млн. лева При склада няма нито един служител на реда, нито един представител на охранителна полиция. Къде е протоколът кой влиза или излиза от тези хранилища? Кой ще е виновен за машините – някоя от частните компании ли? Това е посягане върху честността на изборите и абдикация на страната, добави Манолова.

Тя акцентира, че ЦИК и държавното управление си трансферират топката кой би трябвало да наеме склад, кой е трябвало да заплати за склада и кой би трябвало да пази склада.  Кой не си е приключил работата? Защо не е разгласен търг за наемане на склад от страната – от държавното управление, от ЦИК?, попита Манолова.

Случайно ли е, че министърката на туризма, а не Томислав Дончев, от през вчерашния ден дава отговор за машините? Явно, за Борисов машините за гласоподаване са туристически обект или туристически пакет, сподели тя и акцентира, че изборите са заложени на карта поради машинациите на държавното управление и прехвърлянето на отговорността сред него и ЦИК за машините за гласоподаване.

Влезте си във функционалностите, прикани тя Борисов и вътрешния министър. Осигурете защита на този склад!, сподели още Манолова и дефинира обстановката като срам.

По думите й има голямо терзание в „ Изправи се.БГ “, че изборите в България ще бъдат манипулирани от Борисов, както бяха изборите в София. Отговорността е на държавното управление – и за склада, и за защитата на машините, сподели още ръководителят на „ Изправи се.БГ “ и попита дали става дума за нормалната непросветеност на държавното управление на Бойко Борисов или това е специфичен проект, който да трансферира отговорността за машините на частни компании.

Димитър Делчев от обединението „ Изправи се! Мутри вън! “ съобщи, че ГЕРБ се държат с машините за гласоподаване като с „ нежелано доведено дете “, оставено на грижите на някой различен и добави, че ГЕРБ имат интерес да се компрометира машинното гласоподаване, тъй като бяха принудени да го одобряват след правосъдни решения и референдуми. Те биха били щастливи да се върнем към остарялото гласоподаване с хартиени бюлетини и чували, с цел да могат да ги манипулират, сподели още той.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР